november 2021

Wat hebben we een fijne groep! De kinderen zijn heel gezellig samen, er wordt leuk samengewerkt en kinderen helpen elkaar graag. Er is aan heel wat onderwerpen gewerkt de afgelopen maand. 

In de KOO lessen hebben we het over het begin van alles gehad. Na de oerknal voor de herfstvakantie hebben de kinderen nu geleerd over het ontstaan van de aarde en het ontstaan van het eerste leven; de eencelligen en (het meest recent) meercelligen zoals holtedieren, plankton, sponzen en wormen. In de klas is er druk gewerkt met de werkbladen naar aanleiding van de lessen. Het is leuk om te zien hoe de kinderen van deze lessen genieten. Ingewikkelde onderwerpen zoals het ontwikkelen van atomen tot één- en meercelligen worden begrijpelijk gemaakt door het na te bootsen met legoblokjes. Ook de filmpjes die vaak bij een les zitten, spreken tot de verbeelding.

Verder is er in de klas op het moment grote belangstelling voor topografie. Er worden grote landkaarten en vlaggetjeskaarten gemaakt en veel kinderen leren hoe je iets moet opzoeken in een Atlas. Ook genieten de kinderen enorm van het voorlezen en zingen in de klas. 

 

oktober 2021

De eerste maanden na de zomervakantie zijn voorbij gevlogen. Natuurlijk moest iedereen weer wennen aan een nieuwe klas. De nieuwe kinderen moesten hun plekje in de klas vinden en wennen aan nieuwe leerkrachten. We hebben daarbij veel tijd gestoken in de groepsvorming en veel klassikale spelletjes gedaan. Ook hebben we weer wenswolken gemaakt met wensen er op voor dit schooljaar. Daar zijn mooie wensen uitgekomen zoals bijvoorbeeld leren lezen, of goed zorgen voor de planten in de tuin. We hebben mooie zelfportretten gemaakt en elkaar goed leren kennen.

We hebben ook weer een start gemaakt met de KOO lessen. We zijn gestart met een tijdlijn maken en de kinderen hebben ontdekt hoe lang geleden het is dat de oerknal er was door middel van een tijd touw die ze helemaal hebben uitgerold in de speelzaal.

Tijdens de kinderboekenweek hebben we een woordweb gemaakt over beroepen, welke beroepen zijn er allemaal? We hebben natuurlijk ook besproken wat de kinderen later zelf willen worden. Daar zijn mooie dromen uitgekomen. 

Wat is het ook fijn dat ouders weer de school in mogen. Na schooltijd zijn jullie van harte welkom om weer een kijkje te nemen in de klas!

juni 2021

De afgelopen weken zijn we in de middenbouw gestart met een activiteitenmiddag op vrijdag. Kinderen konden naar verschillende activiteiten. Zo was er model tekenen, textiele werkvormen, lezen met bovenbouwers en een verhaal maken wat in een luciferdoosje past. Wat is het leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen met de opdrachten aan het werk gegaan zijn. Hieronder staan een paar foto's van de activiteiten.

Michelle en ik hebben ook onze juffen verjaardag gevierd. Wat was het een gezellige, vrolijke boel! De kinderen hebben heel erg hun best gedaan om ons jarig te laten voelen. Dank voor alle mooie cadeautjes die we gekregen hebben!

mei 2021

Na de vakantie zijn wij gestart met een nieuw thema bij de KOO. We gaan het de komende weken hebben over ‘’ridders tot aan ruimtevaart’’. De eerste 2 lessen zijn over kastelen, ridders, schilden en het spelen en werken in de middeleeuwen gegaan. We hebben zelf een ridderschild bedacht en getekend. 


 

Deze week zijn wij met de klas naar het Woeste Westen geweest. We hebben daar een klas gekregen over waterdiertjes in de sloot. We hebben het gehad over hoe je het beste de diertjes kan vangen en welke dieren er eigenlijk in de sloot leven. Daarna zijn de kinderen zelf op onderzoek uitgegaan. Wat hebben de kinderen veel waterdieren gevonden! Van slakken tot aan bootsmannetjes en staafwantsen. Daarna was het tijd om te kijken wat er nu eigenlijk gevangen was. Aan de tafel met een zoekkaart en een loep hebben de kinderen de dieren van heel dichtbij kunnen bekijken. De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten, was het alweer tijd om naar school te gaan maar wat hebben we een goede dag gehad!

                     

april 2021

Wij zijn de afgelopen tijd veel bezig geweest met muziek. We hebben de voorstelling van Peter en de Wolf van het concertgebouworkest online bekeken. Daarop volgend hebben we kennis gemaakt met verschillende instrumenten. Iemand nam een viool mee om een stukje te laten horen, we hebben een klarinet gehoord, gitaar, basgitaar en we hopen dat er nog meer kinderen die een instrument spelen dat willen laten zien en horen. 

Op donderdag 8 april hebben we dan eindelijk van de paaslunch mogen genieten. Iedereen had enorm zijn best gedaan op de doos en het was een waar feest. Wat is het toch altijd een prachtig gezicht, al die mooie dozen bij elkaar!

maart 2021

Wat hebben we naar dit moment uitgekeken! Dat de scholen weer open gingen en we weer in de klas aan het werk kunnen gaan. Het viel meteen op dat de kinderen het werken op school gemist hadden maar vooral elkaar. Daarom hebben we aan het begin ook weer veel in groepsverband gedaan. Ook was het weer de start voor Michelle om echt weer voor de groep te staan. Gelukkig voelde dat meteen weer heel vertrouwd! 

De kinderen zijn weer lekker aan de slag gegaan met het montessori materiaal, zie de foto’s voor een aantal werkjes. We hebben voor de vogels mooie pinda kettingen gemaakt, die nu bij ons achter buiten hangen. De KOO lessen zijn natuurlijk ook doorgegaan. We krijgen op dit moment muziekles online, waar veel geluisterd wordt naar verschillende instrumenten. Michelle heeft ook een voorstelling laten zien in het kader van het kindermuziekfestival van het concertgebouworkest dat in de voorjaarsvakantie online gehouden werd. de verschillende voorstellingen kunnen nog tot 1 april teruggekeken worden, dus ook voor thuis misschien leuk. 

december 2020

Afgelopen maand stond natuurlijk in het teken van Sinterklaas. We hebben veel geknutseld en een heel leuk bezoek gebracht aan Sinterklaas terwijl Sinterklaas nog in zijn bed lag.

Sinterklaas is nog niet weg, of we zijn alweer bezig met kerst. We hebben een prachtige kerstboom in de klas, die de kinderen zelf hebben opgetuigd. Nu zijn we bezig de klas helemaal in kerstsfeer te krijgen. Er worden prachtige kerstbomen geknutseld, rendieren gemaakt en prachtige sterren. Deze sterren worden vaak in tweetallen gemaakt, waardoor de kinderen ook lekker samen bezig zijn. Natuurlijk is er ook hard gewerkt aan de lunchdozen. We hebben met z’n allen heel veel zin in de lunch en zijn natuurlijk heel erg benieuwd wat er voor lekkers in de dozen gedaan gaat worden….

november 2020

Bij ons in de groep stond de afgelopen weken het kubisme centraal.Na een groepsles over wat kubisme inhoud en wat voorbeelden zijn de kinderen zelf ermee aan de slag gegaan. De opdracht was: ‘’Maak een kubistische herfstboom.’’  Wat is het jammer dat jullie nu niet naar binnen mogen waardoor de kinderen het nu niet zelf kunnen laten zien. Ze hebben er hard aan gewerkt, maar ze zijn nu allemaal af! Zie de foto voor het prachtige, vrolijke resultaat!