december 2020

De kinderen van de middenbouw hadden een belangrijke opdracht bij Beeldende Vorming.

Zij waren namelijk als leden van de Sint & Kerst-decoratiegroep ervoor verantwoordelijk om met hun creaties een muur te versieren.

Voor Sinterklaas hebben ze in tweetallen hele leuke Pietjes gemaakt, en voor de Kerst grote kerstballen van aluminiumfolie en glasverf.

Tijdens het samen Pietjes maken vertelden ze dat ze verschillende dingen geleerd hadden. Bijvoorbeeld dat je samen veel meer kunt doen dan in je eentje. Maar ook dat het soms ook best moeilijk is om samen te werken, helemaal als je allebei een eigen plan hebt dat je moeilijk los kunt laten. Als ieder zijn eigen idee durft los te laten, ontdek je samen juist weer nieuwe ideeën.

Ook was het lastig om te beslissen wie het gezamenlijk gemaakte Pietje uiteindelijk mee naar huis mocht nemen. Na enige verbale strijd klonk deze fraaie slotzin die de sfeer perfect weergeeft: “Ik wil ‘m heel graag, maar ik gun ‘m aan jou!”

november 2020

Bij Beeldende Vorming hebben de kinderen van de bovenbouw de afgelopen weken een lino-snede gemaakt.De opdracht was om een dier te tekenen uit Nieuw Zeeland of Australië, omdat dit aansluit bij het thema van Kosmisch Onderwijs. Het dier moest omringd zijn door zijn natuurlijke omgeving. Daarnaast moest de tekening een overlapping bevatten en een variëteit aan lijnen hebben (vorm, textuur, patronen). De kinderen zijn er heel enthousiast mee aan de slag gegaan en mogen trots zijn op hun creatieve werk. Het resultaat is dan ook een veelzijdig en kleurig geheel geworden dat een mooie plek in de school verdient, zodat het door de andere kinderen gezien kan worden.