december 2021

Mijn naam is Daphne Duinkerke, ben 24 jaar oud en kom uit Zaandam. Ik ben bijna afgestudeerd aan de ALO, omdat ik wel al lesbevoegd ben mag ik al aan de slag als gymdocent. Deze functie zal ik ook hier op school gaan uitvoeren. In mijn vrije tijd werk ik bij een poppodium als avond-coördinator, fotograaf en technicus. Mijn eigen sport is zwemmen en dit doe ik dan ook nog wekelijks. Ik kijk met veel plezier naar de toekomst en verwacht een leuke en leerzame tijd op de Eilanden te hebben en als jullie
vragen hebben, spreek mij gerust aan.

Ik zie jullie snel in januari 2022!

mei 2021

Wat heerlijk dat het zonnetje weer schijnt. De lucht is blauw, vogeltjes fluiten en we mogen weer meer bewegen. De kinderen zijn uitermate enthousiast en vol energie aan de slag geweest. We hebben veel bal- en tikspelen gedaan tijdens de gymles. Ook is er veel gesprongen en geklommen. Er is gelachen, geleerd, gewonnen, verloren en vooral genoten. Sommige kleuters stonden voor het eerst op een skateboard. En de midden- en bovenbouwers klommen in de gymzaal de touwen in. Soms zelfs zo hoog dat ze bijna niet meer te zien waren. Het was fantastisch om te aanschouwen. Al met al waren we weer lekker bezig!

met sportieve groet

maart 2021

Wat goed dat we niet stil hebben gezeten! De beweeg filmpjes op het YouTube kanaal zijn goed gebruikt. Veel kinderen hebben gewandeld, deden trucjes in de woonkamer, of waren aan het tennissen in het trappenhuis. Het was fantastisch om te zien. Petje af! Goed gedaan! en Lekker Bezig! 

Ook zijn we op school gestart met het maken van het ‘eilanden recordboek’.Dit wordt een naslagwerk vol inspiratie, beweeg-ideeën en andere mooie herinneringen. Heb je ook een record of iets anders cools gedaan? Schrijf of plak het in het boek!

De lessen in de grote gymzaal zijn ook weer gestart, en bij mooi weer gaan we weer lekker buiten gymmen. Op naar een lente vol beweging en vrolijkheid!

Met sportieve groet

december 2020

Pietengym

Wat was het weer een feest!  In de gymles trotseerden de leerlingen het grote Pietenparcours. Tijdens de Sinterklaasperiode is er weer flink geklommen en gebalanceerd. Er werden op heldhaftige wijze cadeautjes in schoorstenen gemikt. Ook werd er over daken gesprongen, geklommen en aan touwen geslingerd. Dit alles onder het genot van een goedgekozen sinterklaasmuziekje. De kinderen bewandelden op vrolijke wijze hun eigen pad in een uitdagende omgeving waar ze goed de pietenskills konden oefenen. Sint was trots als een pauw en alle pieten waren blij! 

Met sportieve groet

november 2020

Een Eilanden beweeg update

Wat was het weer genieten! De afgelopen maanden is er flink bewogen in en om de school. Tijdens de gymles zijn we weer intensief op zoek geweest naar onze kwaliteiten binnen het bewegen. Er is veel geleerd, gesprongen, getikt, gebalanceerd en gegooid de afgelopen weken. De onderbouw heeft nog lekker buiten kunnen gymmen. En we zijn er met de bovenbouw al op uit geweest. De kinderen hebben het klimbos in het Twiske op heldhaftige wijze beklommen. Gelukkig hebben we de foto's nog!

Met sportieve groet