juni 2022

Na zoveel jaar hadden we eindelijk weer een sportdag. We kijken terug op een geslaagde sportieve ochtend op het sportveld van SDZ. Wat fijn dat we met de hele school samen waren. Hoewel de onderbouw kinderen op een apart veld hun spelletjes deden was er toch een gevoel van saamhorigheid.

De spelletjes waren leuk en afwisselend. Er waren bekende spelletjes zoals zaklopen en aardappelrace, maar ook minder bekende spelletjes zoals de diamantenroof.

We deden allemaal goed mee en moedigden elkaar aan. De ochtend sloten we af met een verkoelend ijsje.

In de klas tellen we af tot 21 juni, de langste dag van het jaar. De zonnewende zal het begin van het nieuwe seizoen, de zomer, inluiden. We bespreken wat er allemaal bij de zomer hoort en komen tot de conclusie dat we veel van de zomer houden. Vooral als de zon schijnt (… en niet alleen omdat we in de zomer vaker een ijsje mogen eten hoor ;-) We zijn stralende zonnen aan het maken voor het geval de echte zon nog even op zich laat wachten. We gaan ons nog verder verdiepen in ‘de zon’. Onze aarde draait om de zon; dat weten we nu en zullen we zeker niet meer vergeten!