maart 2022

Uitgerust van de vakantie wordt er weer hard gewerkt. Er wordt met verschillende materialen gewerkt. We letten er goed op dat we anderen niet storen bij het werken. Meekijken mag best, maar vanaf een afstandje.
Naast het montessorimateriaal wordt er ook met blokken gebouwd, gepuzzeld, in boekjes gelezen en met verschillende soorten creatieve werkjes geëxperimenteerd. Ook zijn we nog druk bezig met de werelddelen, voornamelijk met Antarctica. Na de M van maart staat nu de P centraal. Woorden die we bedenken met de P lopen we in stapjes door de klas.

Pizzapunt heeft meer stapjes dan pop. De P is ook van pinguïn (ja, 2 stapjes :-) We leren hoe de pinguïn er uitziet en waarom hij er zo uitziet. Zijn vleugels zijn niet om te vliegen, maar wel om te zwemmen!
Met zijn warme verenkleed houdt de pinguïn zijn ei warm. Er zijn heel veel verschillende pinguïns. Zij verschillen ook in grootte. Daar hebben we een mooi werkje van.

Ook wij vergelijken elkaar en gaan op grootte in de rij staan.  Hoewel we het leuk vinden om veel te leren over Antarctica en de winter kijken we nu ook wel weer uit naar de lente!