mei 2022

In de meivakantie heb je misschien Koningsdag gevierd en van je eigen geld iets moois op de vrijmarkt gekocht?! We zijn in de klas gestart met lesjes over geld. We leren de verschillende euromunten te herkennen en we leren hoeveel de munten waard zijn. Het is leuk om de munten te sorteren, na te stempelen, te kleuren en te knippen. We kunnen ook winkeltje spelen en prijzen met elkaar vergelijken.

Er zijn weer nieuwe kinderen in de klas gekomen. Dat is best spannend zo’n eerste keer naar school. Met het prentenboek “Het kleurenmonster” bespreken we emoties. Hoe voel jij je vandaag? Fijn dat we elkaar zo goed kunnen helpen in de klas. Het is prettig om je kalm en blij te voelen. Daar kunnen we samen voor zorgen. We hebben kleurenmonsters gemaakt die bij een bepaald gevoel (emotie) horen. Wat leuk dat er veel gele, blije monsters tussen zitten.

De letters die centraal staan zijn de ei en de ij; het verschil kan je niet horen maar wel goed zien. We bedenken woorden met de ei en ij zoals mei ….en blij  :-)